Kreosootin poisto Hämeenlinnassa ja Etelä-Suomessa

Hämeen Asbestipurku Oy on rakennusten haitta-aineiden asiantuntija. Asbestipurun lisäksi hoidamme kreosootin purkutyöt huolellisesti viranomaismääräysten mukaisesti. Toimimme Hämeenlinnassa ja muualla Etelä-Suomessa.

Pyydä tarjous

Mitä ovat rakennuksen haitta-aineet?

Rakennuksen haitta-aineet viittaavat rakentamisessa ja rakennusten korjaamisessa aiemmin käytettyihin aineisiin, jotka on myöhemmin todettu ihmisten terveydelle haitallisiksi. Vaarallisimpia haitta-aineita ovat asbesti sekä PAH-, PCB- ja VOC-yhdisteet. PAH-yhdisteet (polysykliset aromaattiset hiilivedyt) tunnetaan myös kreosoottina, jossa on usein vahva kyllästetyn puun haju. Kreosootti on syöpää ja perimävaurioita aiheuttava haitta-aine, joka esimerkiksi ärsyttää ihoa, silmiä ja hengitysteitä. Siksi onkin tärkeää, että ammattilaiset poistavat kreosootin huolellisesti ennen remonttitöitä.

Voiko talossani olla kreosoottia?

Kreosoottia käytettiin ratapölkyissä, sähköpylväissä sekä rakennuksissa yleisesti 1890–1960-luvuilla veden ja kosteuden eristeinä. Kreosootti on ruskeanmustaa öljymäistä nestettä, jossa usein on ratapölkkymäinen haju. Se on yleensä piilossa rakenteissa ja paljastuu vasta, kun rakenteita avataan esimerkiksi remontissa. Myrkyllisen kreosootin käyttö on nykyisin kielletty asuinrakennuksissa.

Ota yhteyttä ja tilaa haitta-ainekartoitus

Jos epäilet, että talossasi voi olla kreosoottia, kannattaa tilata meiltä haitta-ainekartoitus ennen remonttia. Kreosootti ei aina paljastu nuuhkimalla, joten esimerkiksi ennen kaupantekoa kannattaa selvittää, onko kiinteistössä käytetty kreosoottia. Teemme kartoituksia ja purkutöitä Hämeenlinnassa ja muualla Etelä-Suomen alueella. Tavoitat meidät puhelimitse, sähköpostilla tai yhteystietosivun lomakkeella.